30.11.07

Tram La Sagrera - Nus de la Trinitat: LICITAT.

Finalment avui Adif ha decidit treure a concurs el tram del TGV entre La Sagrera i el Nus de la Trinitat.
    La notícia ha saltat avui mateix a primera hora de la tarda. També s'ha pogut saber el termini d'execució de les obres: 20 mesos pel tram de La Sagrera i 28 pel de Sant Andreu.

    L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha valorat la licitació que Adif ha fet del tram La Sagrera-Nus de la Trinitat dels treballs de construcció de la línia ferroviària d'alta velocitat a Barcelona. "És el tret de sortida de l'activació de tot el pla Sant Andreu-La Sagrera, una àrea central per a la ciutat", ha subratllat l'alcalde.

    Jordi Hereu ha assegurat que la transformació de l'àrea Sant Andreu-La Sagrera gràcies als treballs de l'AVE servirà "per tancar una ferida que es va produir en el segle XIX amb la implantació d'una línia ferroviària que separava dos barris".
      Us enllacem amb http://www.finanzas.com/id.9208294/noticias/noticia.htm, web on es recull la notícia. Així com dues notes de premsa d'Adif, en la primera es recull la notícia de la licitació del tram Sants-La Sagrera i en la segona es recullen les obres complementàries que es realitzaran.
        A banda, el Consell Plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat (amb el vot en contra de CiU i l'abstènció del PP) el Pla de Millora Urbana de l'Entorn Sagrera (quan apendran que és La Sagrera i no pas Sagrera!!). Aquest Pla és promogut per la societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat. Cliqueu aqui per descarregar-vos un power point explicatiu. El Pla permetrà la construcció de 1.980 habitatges, 642 dels quals seran en règim de protecció. El mateix pla permetrà que Sant Andreu recuperi la seva centralitat i farà possible la instal·lació d'equipaments a la zona i la interconnexió dels teixits urbans de La Sagrera i de Sant Martí.

        1 comentari:

        Anònim ha dit...

        No conozco este barrio, o quizá si y no tenia consciencia de ello, un saludo