9.1.08

Felip II, tallat entre Meridiana i Juan de Garay

Aquesta és la notícia publicada avui (9/1/2009) al diari El Punt sobre el tall del carrer Felip II, entre Merdiana i Juan de Garay, per construir-hi el vestibul de la L4 i la L9 del metro. També podeu veure la mateixa notícia a LaVanguardia. i a "El Pais"


Les afectacions del trànsit duraran fins a finals d'any.

A partir del 9 de gener, i amb motiu de les obres de construcció de la nova estació de Felip II de la línia 9 del metro, hi haurà talls del trànsit al carrer de Felip II i es modificaran les parades d'algunes línies d'autobús.Així, es tallarà la circulació d'aquest carrer del districte de Sant Andreu en el tram comprès entre l'avinguda Meridiana i el carrer de Juan de Garay. Només hi podran accedir veïns i usuaris dels aparcaments situats en aquest tram.A més, els vehicles procedents de l'avinguda Meridiana que vulguin accedir al carrer de Felip II s'hauran de desviar seguint l'itinerari degudament senyalitzat. Així, el recorregut provisional transcorre en direcció nord des de l’avinguda Meridiana, passant pel carrer de Sant Antoni Maria Claret, el carrer d’Espronceda i el carrer de Juan de Garay, per enllaçar un altre cop amb el carrer de Felip II.D'altra banda, en moments puntuals, es tallarà totalment l'accés a aquest tram.

Afectacions al transport públic.

Les línies d’autobús 71 i 126 afectades per aquestes restriccions, es desviaran també per l’itinerari alternatiu previst i es traslladarà la parada actual situada al tram tallat del carrer de Felip II al carrer d’Espronceda.Pel que fa als vianants, s’habilitaran encaminaments al tram tallat de Felip II, per tal minimitzar les afectacions als veïns i comerciants de la zona.Igualment, per a facilitar l’accés a la benzinera situada a la cruïlla dels carrers de Felip II i l’avinguda Meridiana, durant el temps d’execució d’aquests treballs, s’habilitarà una entrada i una sortida provisional a l’avinguda Meridiana.

Nova estació de Felip II de Sagrera-Meridiana

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques treballa en la construcció de dos túnels de metro que discorren en paral·lel entre el macropou d’Onze de Setembre i l’intercanviador de Sagrera-Meridiana.El túnel del costat mar donarà servei inicialment a l’L9 i ja en el futur formarà part del perllongament de l’L4, que enllaçarà amb l’actual estació de La Pau. Per contra, el túnel del costat muntanya donarà servei exclusivament a l’L9 des d’un inici.Els treballs que ara s’inicien permetran construir un nou vestíbul en el futur intercanviador de Sagrera-Meridiana, dins del tram de túnel del costat mar, de manera que donarà servei inicialment a l’L9 i més endavant a l’L4.Les obres consistiran en l’excavació a cel obert de l’estació de Felip II. Els treballs inclouen la construcció dels murs pantalla, que tindran una profunditat de més de 40 metres i delimitaran el perímetre del vestíbul, que comptarà amb un superfície rectangular de 450 m2.El nou espai estarà adaptat a persones amb mobilitat reduïda, i connectarà amb l’exterior mitjançant l’actual accés de l’L5 de Felip II, que disposa d’un ascensor i escales fixes i mecàniques. Igualment, l’enllaç entre el nou vestíbul i les dues andanes laterals de l’L9, es farà també amb escales fixes i mecàniques i dos ascensors.Aquest intercanviador es configura com un dels eixos vertebradors de la xarxa de transport públic de la ciutat, ja que permetrà l’enllaç entre l’L9 i l’L4, l’L5 i l’L1 del metro, rodalies de Renfe i l’AVE.