18.1.07

Les obres de l'estació de la Sagrera tallaran vies de Renfe

Les obres que des del 2004 fa la Generalitat per convertir l'estació de la Sagrera en un gran intercanviador ferroviari obligaran a tallar parcialment el pas de trens de Renfe durant els tres caps de setmana vinents entre les estacions de l'Arc del Triomf i Sant Andreu Arenal, segons van informar ahir la Conselleria de Política Territorial i l'operadora. El transport entre totes dues estacions es prestarà amb un servei d'autobusos llançadora.
    Les obres afectaran les línies 3, 4 i 7 de Rodalies, la connexió amb Puigcerdà i els combois de mitjana distància que presten servei entre Barcelona, Manresa i Lleida. Els talls es faran els dies 20, 21, 27 i 28 de gener, i 3 i 4 de febrer.
      La interrupció de vies també obligarà a modificar el servei habitual d'algunes línies, i això pot generar endarreriments aproximats d'entre 5 i 10 minuts, segons va advertir Renfe. L'operadora va afegir que es reforçarà la informació als viatgers a les estacions de Sants, plaça Catalunya, Arc de Triomf, Clot-Aragó, Sant Andreu Arenal, Torre del Baró-Ciutat Meridiana i Montcada Bifurcació.
        Les obres que comencen ara permetran refer l'intercanvi entre les línies de metro 1 i 5 per dins del vestíbul central de l'estació. El passadís d'unió serà més ampli i s'adaptarà a persones amb mobilitat reduïda. A partir del març, la connexió ja es deixarà de fer per la superfície com fins ara.