17.10.06

La Sagrera Provençals Unió Esportiva.

L’any 83 La Sagrera va veure com es formava una nova entitat: La Sagrera Provençals Unió Esportiva.

Aquesta entitat no centrava la seva activitat en cap pràctica esportiva. El seu objectiu era el foment i la pràctica de l’esport al barri. Tingué com a seu el Bar Bodegues Montferri (c/ de la Sagrera 163).

Segons sembla, per cròniques del TOT SAGRERA de l’any 83, la disciplina esportiva que més va impulsar Sagrera Provençals UE fou el “ping-pong”. El setembre del mateix any, gràcies a la col·laboració de l’Associació de Veïns, es van muntar unes taules de “ping-pong” a l’antic local de l’Associació (c/ Portugal cantonada c/ Torroella de Montgrí).

En principi es podia practicar el “ping-pong” els dilluns, dimecres i divendres de 6 a 9 de la tarda. L’únic requisit era ser soci d’alguna de les dues entitats esmentades.

La intenció de la secció de tennis taula fou la de consolidar un nucli de practicants suficientment ampli com per fer campionats socials, organitzar partits d’exhibició i, finalment, competir oficialment.

La Sagrera Provençals UE també va dur a terme gestions per constituir una secció de petanca en el si de l’entitat. El desembre del mateix any es va posar en marxa la secció de bàsquet infantil (de 10 a 12 anys). Fou una fita important ja que era la primera aparició del bàsquet infantil a la barriada.

El TOT SAGRERA de gener del 84 parla de la posada en marxa de la “Lliga de La Sagrera” de futbol sala, en l’esmentada crònica es pot veure que la Sagrera Provençals hi participà. Altres equips que també ho van fer foren: La Sagrera F.S, Alsaciana, Pares Pegaso, Pumas i Video-Film Sant Andreu.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola

L'ultim any d'existencia del CIDOM LA SAGRERA vaig començar jo a jugar a basquet. Encara tinc la samarreta.

Voldría saber si aquest equip formava part de l'esmentada Sagrera Provençals Unió Esportiva.

Gerard ha dit...

Ens posem a investigar-ho. Esperem poder-te resoldre el dubte en breu.

Anònim ha dit...

Doncs inicialment La Sagrera Provençals i el Cidom eren entitats diferenciades. A la temporada 1986-87 es va iniciar un procés per crear una gran entitat esportiva a La Sagrera, producte de la fusió d'aquestes dues i del CE Sagrerenc, però finalment no va ser possible i només van tirar endavant La Sagrera Provençals i el Cidom, creant-ne una de nova: Cidom-La Sagrera

Anònim ha dit...

Vaig ser jugador del CIDOM La Sagrera FS les temporades 88/89 i 89/90. Estavem a divisió d'honor i primera nacional respectivament, ens va agafar la restructuració del futbol sala. Tinc contactes amb els fundadors del CIDOM, si teniu alguna dubte miraré de respondre-la.
Futbolin1967

Anònim ha dit...

Yo fui también jugador del CIDOM el año 89/90, fue una de las mejores temporadas de mi vida en lo personal, me lo pasé genial, me gustaria encontrar informacion y fotos de aquel equipo, si alguien tuviese alguna me interesa mucho.
Careca10

David G.L ha dit...

HOLA estic fent un estudi sobre els clubs esportius del districte. EL UE SAGRERA PROVENÇALS existeix? Quins esports s'hi poden preacticar? Algu hem podria donar un telefon de contacte?

Xavier ha dit...

Jo vaig ser jugador (Porter) primer del Cidom (Cidom -Yumas ) i despres del Cidom- Sagrera, al mateix temps que membre de la U.E. Sagrera Provençals.

En resposta a alguns comentaris el Basket era una secció de la U.E. Sagrera Provençals, el resposable era el Oñate.

Si algú vol més informació es pot adreçar a la Nau Ivanov allà trobarà al X. Basiana, que també va ser jugador del Cidom i al Quim Terré tots dos fundadors de la Sagrera Provençals U.E.

Salutacions a tots
Xavier