5.12.06

BCN amplia el seu nombre de barris.

Segons ha publicat avui EL PERIÓDICO, i tret de canvis d’última hora, ja està enllestit el nou mapa de barris de Barcelona, el primer oficial amb què comptarà la ciutat, que estarà dividida en 73 unitats.

Els canvis més destacables d’aquesta nova distribució de Barris són:

Nous barris.
El Baró de Viver (Sant Andreu), La Clota (Horta-Guinardó) i Can Peguera (Nou Barris) deixen d’estar reconeguts com a veïnats i passen a la categoria de barris.

Canvis de noms.
La nova proposta manté el mateix nombre de veïnats o zones estadístiques, 236, però canvia diverses denominacions de barris. La més significativa és la que es produeix a Ciutat Vella, amb la zona coneguda popularment com a Casc Antic. Primer es va proposar la denominació conjunta de barri de Sant Pere-Santa Caterina-El Born i ara passa a dir-se Antics Palaus.

A Sants-Montjuïc hi ha tres canvis. La Marina-Montjuïc es rebateja com la Marina de Port i la zona abans designada com a Marina-Port, pendent d'urbanitzar, es diu ara la Marina del Prat Vermell. Badal segueix segregat del nucli antic de Sants, però amb la denominació conjunta Sants-Badal per recordar la vinculació històrica.

Aquest mateix motiu justifica cinc canvis de nom a Sant Martí. Camp de l'Arpa, per al qual els veïns demanaven la fusió amb el Clot, es manté com un barri autònom, però sota la denominació Camp de l'Arpa del Clot. Glòries-El Parc es dirà el Parc i la Llacuna del Poblenou; la Vila Olímpica serà la Vila Olímpica del Poblenou, i Diagonal Mar passa a dir-se Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou.

EL CALENDARI
Aprovació final prevista per al 22 de desembre.
Aquesta proposta difereix en alguns punts del document presentat per la comissió d'experts, com en el cas dels tres nous barris, perquè està sent analitzada i aprovada durant aquest mes als plens dels 10 districtes. Ahir es va aprovar el mapa de Sarrià-Sant Gervasi, i per tant ja només queda el de les Corts, que té previst celebrar la sessió plenària el dia 13. Aquest mateix dia serà debatut en la comissió municipal de presidència i el 22 ha de rebre el vistiplau final, per entrar en vigor durant l'any que ve.
    Així doncs queda descartada la proposta anterior feta per l'ex-alcalde Joan Clos. Aquest, proposava dividir La Sagrera en tres barris, la part més antiga de la Sagrera s'havia de dir "Can Masadas" nom que no havia sentit mai en la meva vida. Amb l'actual proposta, La Sagrera serà el que ha estat sempre, amb els límits de les vies de tren, Felip II, Concepció Arenal, Dublín, Rovira i Virgili i Riera d'Horta.