26.2.07

Gente Joven Sagrera

Tot seguit us oferim un video de l'històric grup "Gente Joven Sagrera" format a partir de les fotografies del grup recopilades en motiu d'una trobada que es va fer el juny del 2002 a la Nau Ivanow.
    El Blog ja va dedicar un post al grup, recupereu-lo clicant aqui . Si coneixeu la història de Gente Joven i voleu participar ampliant els continguts d'aquest post feu-ho saber a blogdelasagrera@gmail.com.
    Des de l’any 1966 La Sagrera va patir un creixement d’habitants espectacular. Es van construir els pisos del Banc Central (10 escales d’11 pisos per 4 portes per pis). També van fer els pisos dels “ninxols”, els del carrer Olesa i els de la lionesa. Quasi un poble.

    Molts dels joves acabats d’arribar a La Sagrera és reunien al “cerebro” (el pati ballat del Banc Central). Uns quants d’aquests joves (Joaquin Sanchez, Pepito Santaella, Manolo Molins, Manolito Gala, entre altres) van anar a parlar amb el mossen per que aquest els deixes un local per poder-se reunir.

    Així va ser com va neixer el GJS. L’any 67 es van redactar els estatuts del grup aprovats pel govern civil de Barcelona.

    GJS tenia un local on hi havia diversos grups: cineforum, esports (futbol, ping pong) i excursionisme. També es realitzaven les respectives festes. Amb els diners que s’obtenien de les festes es finançaven la resta d’activitats.


    1 comentari:

    Anònim ha dit...

    Genial, molt bona feina Gerard, gràcies
    Quins temps, quanta gent aplegavem, quina capacitat d'organització i de gestió del nostre oci
    Fora bó que sapiguessin de l'existència d'aquest video la gent que i surt, els hi afria molta il.lusió. Mirare de quans tinc adreça e.mail i els hi fare saber, a veure si provoquem un efecte cascada
    Al 1979 ferem la 1ª trobada, al 1986 la 2ª i al 2002 la 3ª, seguint aquest ritme tocaria al 2009, però veient aquestes imatges donen ganes d'anticipar-ho i tornar-nos a trobar el més aviat possible
    Quim Terré