16.2.07

Millora transport nocturn.

El proper abril, a un mes i mig de les eleccions municipals, el metro de Barcelona i les línies urbanes de Ferrocarrils de la Generalitat romadran obertes els dissabtes per la nit. Recordem, que l'obertura del metro els caps de setmana fou una de les més destacades promeses electorals de José Montilla en la campanya de les pasades eleccions autònomiques. Promesa que, per cert, es cumplira a mitges...el cap de setmana té dues nits: divendres i dissabte.
    Jordi Hereu ha anunciat que la prova pilot es durà a terme del 14 d'abril a l'octubre. Aquesta mesura s'estendrà també als dies que siguin vigília de festiu si bé la freqüència de pas serà menor, d'uns 15 minuts entre convoi i convoi.
      Així doncs, La Sagrera millorarà moltissim la seva connexió amb altres parts de la ciutat durant les nits. Fins ara, La Sagrera només disposa de dues pírriques linies de bus nit (N3 i N9) que són de les línies urbanes que menys freqüència de pas tenen. Amb la nova mesura, per exemple, anar de plaça Espanya a Crist Rei es trigarà com a molt 45 minuts, no 1 hora i mitja com fins ara (s'ha de fer combinació de l'N1 fins a Catalunya i l'N3 fins a Crist Rei).
        Esperem que l'Ajuntament i la Generalitat adoptin les mesures tècniques i humanes necessàries per que el servei de metro, quan aviat millor, sigui un servei obert 24 hores al dia durant 365 dies l'any.