30.11.06

Carrer de Vallès i Ribot.

Va del carrer Garcilaso al carrer de les Antilles.
    Des del 29 de març de 1922 s'anomena Vallès i Ribot, però el 1942 es va canviar pel de Dalmacio Mur. El 20 de desembre de 1979 recuperà el de Vallès i Ribot, que fou un polític federalista (Barcelona 1849 - Vallvidrea 1911) que es va convertir en el líder més destacar del federalisme català.
      Aquest carrer s'anomenava, primer de tot, Santa Llúcia. És diu que Coll i Massades va tenir tres filles, Concepció, Llúcia i Amàlia i va fer que es posessin aquests noms a tres carrers de La Sagrera: Purisima Concepció es va dir l'actual carrer de Monlau; Santa Amàlia, l'actual Marti Molins i Santa Llúcia el carrer Vallès i Ribot.

      1 comentari:

      NURIA ha dit...

      Sóc una veïna de la Sagrera. Ara amb les obres del C/ Garcilaso, crec que hauríem de fer alguna cosa perquè estan posant el carrer amb unes direccions de entrada i sortida, que crec que no són les mes correctes pels veïns del barri.
      Puixant Garcilaso només podrem girar cap a Girona, però impossible fer-ho cap a Barcelona.
      Baixant Garcilaso, no podrem girar per valles i ribot, ni pj.coello, quan tota la vida ha estat així.
      Abans podíem des de filipines agafar garcilaso per anar al pont de treball, ara no podrà ser.
      No sé qui ha estat el que ha decidit tot això, està clar que no es un veí del barri, perquè si fos així veuria que tot son inconvenients i no millores pels veïns.
      Si algú sap el que hem de fer. Agrairia que m’ho fes saber .