2.3.07

Equips de futbol a La Sagrera

D’entre els equips de futbol que han existit a La Sagrera, el primer de tots i el més antic és el C.D Sagrerenc. En els anys 20 tenia el camp de futbol al lloc conegut com a “camp de l’Espunya”, situat sota Can Robacols, actualment el carrer Bofarull. Posteriorment va jugar al camp de la Ferroviaria, conegut com a “Camp del Ferro”. Quan el “Camp del Ferro” fou reformat el C.D Sagrerenc dugué a terme les seves activitats esportives al camp de la Nevin, actual Plaça dels Jardins d’Elx i tenia la seu social a Can Gaig, cantonada Carrer de La Sagrera amb Estevanez (actual Garcilaso).

Un altre equip que també tingué molta nomenada fou el C.D Joventut Sagrera. Aquest equip feia els partits en el mateix camp de la Nevin i tenia la seu social al bar La Vinya, al carrer de La Sagrera.
    Al llarg dels anys tots dos equips tingueren jugadors amb cert renom. Del Sagrerenc cal destacar “l’Oro” (fill de la Bartra, que vivia al carrer Martí Molins, 52) , que destacà al Sant Andreu, Barcelona, Murcia i en “Soler” (migcentre del R.C.D Espanyol). Del Joventut Sagrera podem destacar a l’Estevez (Paquito) que també arriba a jugar amb el Sant Andreu. El germà d’en “Paquito” Estevez, Antonio, fou fitxat pel F.C Barcelona que com a compensació vingué a jugar un partit amistos l’any 47 al camp de la Nevin, tot un aconteixement per la barriada.